SAS EuroBonus American Express Premium

premium_storPremium er mellomnivået innen kredittkort fra SAS. Med et slikt kort kan du oppnå langt større poengfangst enn med standardvarianten.

Det skal lønne seg å være god kunde i en bedrift. Heldigvis setter SAS stor pris på de som ønsker å benytte selskapets tjenester ofte.

Få flere poeng

Med et Premium-kort får man 15 poeng for hver 100-lapp man bruker. Det er altså så enkelt som å kjøpe hva som helst med kortet, for deretter å se på at poengene samler seg opp på kontoen. EuroBonus er som kjent et svært gunstig kundeprogram som gir store fordeler til lojale brukere. Med riktig bruk kan det derfor være at du får gratis flyreiser innenfor et relativt kort tidsrom. Det gjelder derfor å søke om kort for å komme i gang med poengjakten. De som bruker over 100 000 kroner i året på kortet vil kunne få en såkalt “companion ticket”. Dette betyr at man får en ekstra billett når man bestiller en bonusreise. Da kan man ta med en av de nærmeste på en fin ferietur uten at vedkommende må betale for flyreisen.

Vilkår med Premium

På lik linje med andre SAS-kort er Premium et samarbeid med banken DNB. Dette er Norges største bank, og en stabil aktør som leverer varene. Det har de også gjort når de har utviklet dette kredittkortet, som har fått svært gode betingelser. Etter vanlig modell for SAS-kortene settes kredittgrensen “etter avtale”. Dette gir svært stor fleksibillitet, og god mulighet til å tilpasse produktet til kunder med ulike behov. De som ønsker seg en stor kredittramme bør sikte seg inn på en litt lavere først, for så å opparbeide seg tillit som kunde. Da er det som regel mye enklere å få innvilget en økning i rammen på et senere tidspunkt

Den nominelle renten ligger på 18 prosent, og det vil bli en effektiv rentesats på 35,77 prosent ved 15 000 i gjeld over et helt år. Når man har noe utestående må man alltid betale minst 250 kroner i månedssats, og beløpet skal alltid tilsvare minst 3 prosent av gjeldssummen.

For å søke om kredittkortet må man oppfylle noen grunnleggende krav. Dette er først og fremst at man er 18 år eller eldre, og at man ikke har registrerte betalingsanmerkninger. I tilfeller disse forutsetningene ikke er oppfylt vil man få automatisk avslag.

Kredittkort med reiseforsikring

Dette kortet har i likhet med de andre SAS-kortene en reiseforsikring inkludert i pakken. Forutsetningen er som ellers at man har betalt minst 50 prosent av utgiftene til en tur med Premium-kortet. Da får man automatisk dekket reisen på kortpolisen. Om man skulle havne i en ulykke eller trenge hjelp så vil det være mye enklere å ordne dette om man er dekket av en reiseforsikring. Mange nordmenn undervurderer dessverre risikoen, og lar være å tegne en forsikringsavtale. Dette fører raskt til ubehagelig økonomiske oppdagelser om man er uheldig på turen. Derfor er det alltid viktig å huske på å ha forsikringen i orden, og det har man når man bruker SAS EuroBonus American Express Premium.

Kortet er rett og slett en bedre utgave av det vanlige kredittkortet til SAS EuroBonus. De som allerede benytter seg av fordelsprogrammet bør absolutt vurdere å oppgradere til kredittkort. Da er Premium et godt alternativ for de som vil få mye ut av bonusordningene.