Reiseforsikring for jobbreiser

Når du er ute på reise så er det alltid anbefalt å være dekket av en reiseforsikring. Jobbturer er ikke noe unntak, og det er viktig at man vet at man har den riktige forsikringen før man drar avgårde.

Reiseforsikring for jobbreiser gir sikkerhet i situasjoner som flykansellering og tap av bagasje. Dette gjør at du effektivt kan fortsette reisen uten å bekymre deg.

Hvor ordner jeg reiseforsikring for jobbturer?

Det beste er som regel å benytte seg av sammenligningstjenester på internett for å finne den beste polisen. Da må man svare på en rekke spørsmål og kan enkelt informere om at forsikringsbehovet dreier seg om jobbreiser.business-travel

Hva dekker reiseforsikring for jobbreiser?

På jobbturer så har man ofte med seg verdisaker som datamaskin, nettbrett og mobiltelefon. Før man bestiller bør man lese nøye gjennom forsikringsavtalen for å utelukke eventuelle unntak ved jobbreiser.

De som reiser på veiene av en arbeidsgiver vil som regel oppleve at bedriften dekker kostnader i forbindelse med transport og overnatting. Selvstendige næringsdrivende kan derimot få seg en ubehagelig overraskelse i form av økte utgifter ved å ikke rekke en flyavgang. I slike tilfeller er en god reiseforsikring helt avgjørende for å sørge for at man får en god opplevelse på reise.

Kombinere arbeid og fornøyelse?

En jobbreise trenger ikke å innebære at man ikke kan ha det gøy på tur. I noen tilfeller kan aktiviteter som golf og vannsport være sentrale elementer i arbeid med nettverksbygging. Noen poliser dekker kostnader ved tapt sportsutstyr, men det kan være lurt å sjekke om dette er omtalt i forsikringsavtalen.

Hva om jeg reiser flere ganger i året?

De som reiser ofte i jobbsammenheng kan ha stor nytte av en helårlig reiseforsikring. Dette er med på å spare kostnader, og gjør at man dra på et ubegrenset antall turer hvert år. Da slipper man også å ordne ny forsikring hver gang man skal gjennomføre en jobbreise.

Hva bør jeg se etter?

I tilfeller der man bryter vilkårene eller sier opp jobben før avreise så er det ikke sikkert at polisen dekker en ansatt. Om du tar med deg verisaker på reise så er det ingen selvfølge at disse dekkes av forsikringen. Derfor er det veldig viktig å lese nøye gjennom disse vilkårene før man kjøper en polise. Da slipper man å få noen ubehagelige overraskelser om det viser seg at dette ikke er inkludert i forsikringsavtalen.

Undersøk at du ikke allerede er dekket

Noen arbeidsgivere forsikrer alle ansatte som skal ut på jobbturer. Undersøk derfor at du ikke allerede er dekket før du går til innkjøp av en ny reiseforsikring. Det er meniningsløst å betale for mye for forsikring, spesielt når det faktisk kan føre til høyere kostnad på polisen i fremtiden,.

I tillegg har de fleste forsikringsselskaper klausuler i forsikringsavtalene der de gjør det klart at de bare vil betale sin andel av kompensasjonen om tilfellet også dekkes av en annen polise.

It’s important to make sure you avoid doubling up on any insurance, as apart from costing you money you may find yourself paying more for insurance in the future.

Det viktige er egentlig å undersøke alle vilkår nøye. Dette gjelder både om du er dekket, hva som er inkludert i polisen, hva du må ut med i egenandel og om det landet du skal til er omfattet av avtalen.