Reiseforsikring for enkeltreiser

Det er gode grunner for at det noen ganger kan være fornuftig å velge forsikring for enkelreiser. Det gjelder som alltid å finne de beste tilbudene i jungelen av alternativer på markedet.

Når man skal ut å reise så er det sværrt viktig å tegne reiseforsikring før man drar avgårde. Selv om det er snakk om en billigtur så kan det være store fallgruver ved å ikke være forsikret. Mangel på dette har dessverre ført til store negative økonomiske konsekvenser for en del reisende.

De som reiser flere ganger i året kan nok derimot ha fordel av å tegne en helårlig forsikring. Denne fornyes hver år og gir deg trygghet på et ubegrenset antall turer. De som derimot bare skal på ferie en gang over de neste 12 månedene, kan spare mye på å velge reiseforsikring for enkeltreiser.

Hva er reiseforsikring for enkeltreiser?

Dette er en type polise som gir deg ekstra trygghet på en spesifik tur. Det er mange fordeler med en slik type avtale. Blant annet kan følgende situasjoner gi rett til dekkede utgifter:

– Sykdom eller skade.
– Tap av bagasje.
– Tyveri av verdisaker.
– Ansvar for skade på andre sin eiendom.
– Hjemtransport i nødsituasjoner.

Man kan også få kompensasjon om turen blir kansellert grunnet en uventet situasjon. Dette kan for eksempel være naturkatastrofer, sykdom eller om man blir innkalt som lekmann i tingretten. Det beste med forsikring for enkeltreiser er at polisen er gyldig fra den datoen du kjøper den. Dette er ikke nødvendigvis tilfellet med andre typer reiseforsikring. Derfor er det også anbefalt å ordne forsikring med en gang du har bestilt en tur.

Når man bestiller reiseforsikringen så kan man ordne forsikring for hele familien som enhet. Det er også viktig at man opplyser om eventuelle sykdommer og plager man har.

Les teksten med liten skrift

Undersøkelser viser at unge mennesker er skeptiske til reiseforsikring. Grunnen til dette er at man ikke ser verdien av forsikringen fordi leverandøren i noen tilfeller avviser krav om utbetaling.

Noen tilfeller skyldes dette at den reisende ikke har satt seg grundig nok inn i vilkårene i forsikringsavtalen. Da blir man fort gjort oppmerksom på hva som faktisk omfattes av polisen. Dette gjør at man har mulighet til å legge til tilleggsforsikringer ved behov. Slik kan man unngå mange situasjoner med avslag ved krav.

Reiseforsikring er heller ikke spesielt dyrt når man ser på hva man faktisk får. Konsekvensen av å reise uten forsikring kan bli store regninger eller gjeld. I verste fall kan det hindre at man får riktig medisink behandling, og dette kan da gå utover helsen til den reisende. Da er det liten tvil om at alternativer til å kjøpe reiseforsikring er mye dårligere enn å betale det som polisen koster.