FAQ – Ofte stilte spørsmål om reiseforsikring

Få svar på dine spørsmål gjennom vår “FAQ” før du sammenligner ulike tilbud om reiseforsikring. Under har vi samlet noen av de spørsmålene som vi oftest opplever å få fra våre kunder.

Trenger jeg reiseforsikring?man-wondering

Å sørge for at man er forsikret er like viktig som å ta med pass når man skal på ferie i utlandet. Uten reiseforsikring er man selv ansvarlig for alle kostnader når man havner i vanskelige situasjoner. Skulle man miste bagasjen, få behov for omfattende helsebehandling eller hjemreise, så er det kjedelig å sitte igjen med store regninger i ettertid. Derfor er det alltid lurt å sørge for at man har en god reiseforsikring når man skal ut på tur.

Hva er hovedtypene av reiseforsikring?

Det finnes mange typer reiseforsikring. Et hovedskille går ofte mellom helårlig reiseforsikring og poliser som dekker enkeltreiser. Her kan man blant annet velge om man vil ha dekning i bare Europa eller hele verden. De finnes også andre typer poliser som passer for lengre turer, eldre kunder og backpackere. Det er med andre ord lagt opp til at alle skal få et godt tilbud om reiseforsikring.

Hva bør polisen omfatte?

Mange tenker gjerne på pris når de skal kjøpe forsikring før ferien. Det er likevel viktig å huske på at det er minst like viktig å se på hva som dekkes av forsikringen. Her er noen av de viktigste områdene som bør omfattes av en standardavtale:

– Medisinsk hjelp
– Hjelp i nødsituasjoner
– Avbestilling av tur
– Tapt, skadet eller stjålet bagasje
– Personlig ansvar for andre sin eiendom
– Kompensasjon om et flyselskap går konkurs
– Juridisk bistand

Trenger jeg tilleggsforsikring for vintersport?

Det er lurt å undersøke om dette omfattes av forsikringspolisen. I mange tilfeller tilbys denne typen dekning i form av en tilleggsforsikring som koster litt ekstra.
Trenger jeg spesialforsikring for å reise på cruise?
Reiseforsikring for cruise vil noen ganger bli tilbudt som en spesialistforsikring. Dette bør man sjekke direkte med forsikringsselskapet.

Hva om jeg har et eksisterende medisinsk problem?

I noen tilfeller kan denne typen problemer være ekskludert fra forsikringsavtalen. Derfor bør du sjekke dette før du reiser på tur. Enkelte leverandører tilbyr heldigvis spesialforsikringer som dekker slike utfordringer.

Kan hele familien omfattes av en polise?

Det er mulig å kjøpe reiseforsikring til hele familien istedenfor individuelle poliser. Les nøye gjennom vilkårene og sørg for at avtalen omfatter alt du forventer.

Trenger jeg reiseforsikring om jeg befinner meg i Norge?

Det er alltid en fordel å ha reiseforsikring. Selv om man ferierer i Norge så gir dette trygghet for eiendeler man har med seg på tur.

Hvordan kan jeg spare penger på reiseforsikringen?

Det finnes en rekke muligheter til å spare penger uten at det går utover sikkerheten. Dette kan du lese mer om i vår guide, “Sparetips til reiseforsikring”.

Har jeg allerede reiseforsikring?

Det kan være at du omfattes av reiseforsikring ved bruk av ditt kredittkort. Da settes det ofte krav til at en viss del av utgiftene til turen er betalt med det aktuelle kortet. Det kan være lurt å se nærmere på hva som ligger i avtalen for den spesifike polisen. Disse forsikringene er ikke alltid like omfattende som de ordinære reiseforsikringene man får i Norge.

Hva er EHIC

Dette er et Europeisk Helsetrygdekort. Ved reiser i Europa bør man alltid ha med seg dette kortet. Det gir rett til gratis medisink hjelp i nødstilfeller i hele EU og EØS.

Andre spørsmål?

Se ytterligere informasjon om ulike typer reiseforsikring på denne nettsiden.